wolkenwolken
WSV De Ouwe Helling

Handige links:

Varen in Amsterdam:
Vanaf 2022 vaarvignet nodig om in en door Amsterdam te mogen varen, lees hier meer:

www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/varen-amsterdam/  

Kamer van koophandel formulieren

http://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/formulieren/

www.hiswa.nl/leren-varen/vaarbewijs

Vaarbewijs halen?

In Nederland geldt een Klein Vaarbewijsplicht voor:
- pleziervaartuigen vanaf 15 meter, en/of
- motorboten kleiner dan 15 meter die sneller kunnen varen dan 20 km per uur

Je mag een vaarbewijs halen vanaf je 18de.
Met klein vaarbewijs I mag je varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.
Met klein vaarbewijs II mag je varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Vaarbewijzen.nl

Snel en goedkoop je vaarbewijs halen kan bij www.vaarbewijzen.nl Het mooie van hun lesstof is dat deze gebasseerd is op examen vragen van de jaren er voor. Je leert dus echt het noodzakelijke. Met hun handige CD-rom met examenvragen is het bijna onmogelijk om voor het examen te zakken. Echt een aanrader!

bigeasy.nl

Een andere aanbieder waar ik geen ervaring mee heb, maar wat er erg hoopvol uitziet is www.bigeasy.nl Hun uitgebreide site bevat veel nuttige informatie over het behalen van je vaarbewijs. Zo zou het mogelijk zijn je vaarbewijs in 1 dag te halen. Heeft iemand ervaringen met deze aanbieder deel deze dan met ons.

https://www.google.nl/

Heeft u een link, stuur hem op

Heeft u zelf nog handige links voor deze afdeling, zoals een goede lasser of iets dergelijks, deel deze dan met ons. Stuur een mailtje naar wsvdeouwehelling@hotmail.nl en de link zal worden geplaatst.

De Ouwe Helling