W.S.V. de Ouwe Helling opgericht 1 januari 1977

W.S.V. de Ouwe Helling is een vriendelijke jachthaven in Amsterdam Noord. In het water van de brede Marssloot,  liggen de schepen afgemeerd. Aan de andere kant van de oever ligt het weide landschap.
U kunt bij ons uw boot stallen in de winter, zowel op de wal als in het water. Wij zijn een goed geütiliseerde werf met een kleine loods, een kantine en een vloeistof dichte vloer voor stalen kruisers tot ca 11 meter.(10-12 ton)  Uw schip wordt met een hogedrukreiniger afgespoten, zodat u direct kan beginnen met onderhoud. Voor polyester boten, sloepen, console/vis boten is er een nieuwe outdoor stelcon vloer gelegd in 2014. Twee maal per jaar is er een hellingdag. In April gaan de boten te water en in oktober gaan de boten de wal op. Er komt een hijskraan met gekeurde singels die de boten op jukken plaatst. Jukken zijn beschikbaar. Er is geen trailer helling aanwezig!!. Vanaf april tot oktober kunnen kleine consoleboten voor €25 met de shovel uit het water gehesen worden.(excl. de stallingskosten en afspraak maken met de havenmeester)
Passanten zijn welkom. We zorgen er altijd voor dat er een aantal boxen vrij zijn. Voorzieningen: Electra, water, gratis WIFI en  twee sanitair units; een douche unit met daarin een extra washok, een toilet unit en een Primagaz service punt. De brug vanaf het Noordhollandskanaal naar de Ouwe Helling heeft een doorgang van ± 2.45 meter.
Gelegen langs het Noordhollandsch kanaal, is De Ouwe Helling de perfecte uitgangsposit!ie voor een heerlijk dagje varen in de grachten van Amsterdam of een heerlijke rustige tocht door de prachtige polders van Noord Holland